Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, як легко очистити воду на 99%
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як легко очистити воду на 99%

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту розповіли, як легко очистити воду на 99%

14 квітня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Американські вчені виготовили фільтр для очищення води зі звичайної деревини, який виявився настільки ефективним, що позбавив її від 99% бактерій.

Вчені розповіли, як легко очистити воду на 99%

Як очистити воду / фото: galerey-room

Дослідники зазначили, що для низки країн нестача чистої питної води є глобальною проблемою. Згідно зі статистикою ООН, від пов'язаних з недоступністю безпечної питної води хвороб у світі щороку помирають щонайменше 2,2 мільйона осіб. У зв'язку з цим фахівці запропонували нову технологію, яка допоможе легко очищати воду від бактерій, в тому числі й від кишкової палички.

Вчені запропонували використовувати молоду деревину, так звану ксилему, яка розташовується безпосередньо під корою дерев. Фільтри з її невеликої кількості збиратимуть у кілька етапів: гілки або стовбури очищаються від кори, нарізаються, потім піддаються термічній обробці, обробці етанолом і сушці.

Експерт Марія Табакова прокоментувала значення розробки американських дослідників. За її словами, такий фільтр дійсно ефективно справляється з бактеріями й навіть глиною, в результаті вода стає більш прозорою. Для створення очищувальних фільтрів, на її думку, краще використовувати сосну, кедр або ялину. Однак для кожного регіону автори проєкту пропонують використовувати свої види хвойних дерев.

Нагадаємо, що воду називають "блакитним золотом", адже вона є нашим джерелом енергії, їжею й засобом виробництва. Однак вчені занепокоєні тим, що до 2030 року людство може зіткнутися з глобальною нестачею водних ресурсів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які захворювання можна лікувати мінеральною водою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини