Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, коли на Землі настане новий льодовиковий період
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, коли на Землі настане новий льодовиковий період

Новий льодовиковий період настане приблизно через 100 тисяч років, однак ця подія безпосередньо залежить від певного фактора

31 липня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Через 100 тисяч років на Землі настане новий льодовиковий період, заявив професор Токійського університету (Японія) Масаюкі Ікеда. За його словами, таке припущення було зроблено, ґрунтуючись на теорії сербської інженера Мілутіна Міланковіча, в якій зв'язуються коливання кількості сонячного світла і радіації зі зміною кута нахилу осі планети до площини орбіти. Про це пишеLenta.ua".

Вчені розповіли, коли на Землі настане новий льодовиковий період

Вчений вважає, що новий льодовиковий період настане приблизно через 100 тисяч років, однак ця подія безпосередньо залежить від людського фактору. Наприклад, дуже важливі обсяги емісії вуглекислого газу. Справа в тому, що зниження концентрації діоксиду вуглецю в атмосфері Землі і похолодання в сукупності з сильними мусонами призвели до збільшення динозаврів в розмірах.

На думку Ікеда, зараз на планеті клімат приблизно схожий — Земля перебуває на піку циклу, тривалість якого становить 10 мільйонів років. Даний цикл характеризується прохолодним інтенсивно-мусонним кліматом і зниженою концентрацією вуглекислого газу.

Вчений упевнений, що головним завданням його колег є з'ясування того моменту, як даний цикл у свій час вплинув на динозаврів, рослини і ссавців. Якщо це вдасться з'ясувати, то вийде внести корективи у терміни настання повного обмерзання.

Нагадаємо, Національне наукове агентство Австралії CSIRO дало назви 165 нових видів комах і рослин, і деякі отримали імена на честь таких персонажів Marvel, як Дедпул, Тор, Локі і Чорна вдова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини