Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розкрили таємницю перевалу Дятлова: що ж сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розкрили таємницю перевалу Дятлова: що ж сталося

За підрахунками, існує від 75 до 100 і більше версій загибелі групи Дятлова

1 лютого 2021, 08:30 comments4143
Поділіться публікацією:

Перевал Дятлова, де сталася таємнича загибель групи туристів, є одним з найзагадковіших і відомих місць на Північному Уралі. Розгадати таємницю того, що там сталося дослідники намагаються не одне десятиліття. Але недавно інженери зі Швейцарії підтвердили одну з гіпотез загибелі групи.

Вчені розкрили таємницю перевалу Дятлова: що ж сталося

розкрито таємницю перевалу Дятлова (фото з відкритих джерел)

Згідно з інформацією вчених, туристи загинули в результаті сходження лавини. Ця версія була припущена вже давно, але було кілька причин через які від неї відмовилися. Зокрема, дослідників збентежило відсутність ознак сходу снігу, та й отримані травми жертв. Але швейцарські інженери змоделювали місцевість і погодні умови, які були під час експедиції Дятлова.

Результати їх експерименту показали, що снігова лавина все-таки була, хоч і мала незвичайний "механізм" сходу. Вона утворилася над наметами туристів під впливом сильного вітру. До цього призвела в тому числі й нерівна топографія і викопаний групою розріз для табору на схилі гори. Дослідники говорять, що вітер "наганяв" сніг на снігову плиту, в результаті чого вона втратила стабільність.

Інженери припустили, що лавина впала на намети туристів і вони вискочили з них, злякавшись шуму. Залишившись без укриття, вони ймовірно загинули від переохолодження. Згідно з офіційними даними судової медекспертизи, більшість туристів дійсно замерзли, але у деяких людей були серйозні травми.

Проте, гіпотезу швейцарських інженерів багато хто поставив під сумнів.

Нагадаємо, що в 1959 році група з дев'яти туристів під керівництвом Ігоря Дятлова загинула в повному складі. За різними підрахунками, існує від 75 до 100 і більше версій загибелі групи, які можна розділити на три основні категорії: природні (вітер, лавина), кримінальні та техногенно-кримінальні (загибель від рук мансі, сварка між туристами, напад браконьєрів і т. д.) і містичні (НЛО, напад снігової людини).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені розгадали таємницю Бермудського трикутника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

рустам

1 лютого 2021, 09:08

Вопрос : а откуда такая лавина ? Ответ : на северном урале испытывали оружие массового уничтожения. Свидетельством служит так называемая "гарь" , но не поселок а место, северо-западнее бывшего поселка Кама, это когда-то было ИТК №27. Эта "гарь" была абсолютно непроходима в 60 - 70 гг. из-за очень необычных завалов тайги. Охотники знают, точнее знали.


Новини