Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розкрили таємницю еволюції людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розкрили таємницю еволюції людини

Вся справа в здатності людини розуміти комбінації слів і зв'язок між словами в реченні

22 жовтня 2020, 16:44
Поділіться публікацією:

Фахівці з Уорікського університету у Великобританії дізналися, в чому полягає секрет здатності людини розуміти комбінації слів і зв'язок між словами в реченні. Адже саме це є головною умовою для появи мови, передає видання lenta.

Вчені розкрили таємницю еволюції людини

Таємниця еволюції людини. Фото: unsplash

Як з'ясувалося, ця здатність, яка зіграла ключову роль в еволюції людей, з'явилася ще близько 30 мільйонів років тому. Ці дані опубліковані в виданні Science Advances.

Вчені придумали спеціальну штучну граматику, яка складається з послідовних звуків замість слів. Вони провели експеримент, який показав, що тварини не можуть розпізнати несуміжні залежності в своїй системі комунікації. На відміну від людей і шимпанзе, які здатні аналізувати зв'язок між сусідніми і несуміжними звуковими елементами. Це доводить, що даний вид мовної обробки широко поширений серед приматів.

Якщо взяти, наприклад, речення "собака, яка вкусила кішку, втекла", то можна зрозуміти, що слова "собака" і "втекла" не суміжними, але між ними є певна залежність. Людина здатна зрозуміти, що дієслово "втекла" відноситься до собаки, а не до кішки, а ось для більшості тварин ця задача виявиться непосильною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому вимерли стародавні люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини