Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, про що говорить рання сивина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, про що говорить рання сивина

Вченим вдалося встановити, що сивина в ранньому віці можливо проявляється в тому випадку, якщо людина недостатньо спить

2 липня 2021, 18:00 comments1669
Поділіться публікацією:

Американські дослідники з Віргінського університету розвінчали міф про те, що сивина у молодих людей з'являється в результаті сильного стресу. Про це повідомляє сайт Change.ua.

Вчені пояснили, про що говорить рання сивина

Вчені пояснили, про що говорить рання сивина

Вченим вдалося встановити, що сивина в ранньому віці можливо проявляється в тому випадку, якщо людина недостатньо спить.

Під час дослідження, участь в якому взяли добровольці віком від 20 до 50 років, фахівці дійшли висновку, що дефіцит сну або нестабільний денний режим, збільшують ризик розладу центральної нервової системи. Це і може стати однією з причин раніньої сивини.

Підкреслюється, що серед учасників були люди різних професій, і фахівці підкреслили, що стрес — не єдиний фактор появи сивого волосся. Вчені визначили, що рано сивіють чоловіки і жінки, які занадто багато працюють і витрачають на сон менше шести годин на добу.

Внаслідок перевтоми, сивина може з'явитися навіть у 20-річних людей. Крім того, вчені додали, що сиве волосся можуть з'явитися як у тих, хто займається фізичними, так і розумовими навантаженнями.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що виявляється, між кольором волосся і нашою імунною системою є прямий взаємозв'язок. Ви напевно помічали, що люди, які перенесли важку хворобу, різко стають сивими. Дивно те, що подібний феномен може торкнутися навіть молодих людей, хоча їх організм ще росте і активно розвивається. Фахівці з'ясували, чому так відбувається. Міжнародній групі вчених, яка протягом багатьох років вивчає тему генетичного старіння, а також появу сивини у людини, довелося провести не один науковий експеримент.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що допомагає запобігти ранній сивині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини