Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені підрахували, коли на Землі зникне весь кисень
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені підрахували, коли на Землі зникне весь кисень

Група дослідників з Технологічного інституту Джорджії (США) та Університету Тохо (Японія) підрахувала, коли кисень зникне з атмосфери Землі

18 липня 2021, 09:30 comments1307
Поділіться публікацією:

Кисень — життєво необхідний елемент майже для всіх земних істот, в атмосфері його частка становить близько 20-23%. Але через зростання активності Сонця життя на планеті буде під загрозою, оскільки атмосфера позбудеться більшої частини кисню. Вчені підрахували, коли це станеться.

Вчені підрахували, коли на Землі зникне весь кисень

Коли на Землі зникне весь кисень / Фото: goodfon

Дослідники з Технологічного інституту Джорджії (США) та Університету Тохо (Японія) з'ясували, що кисню в атмосфері буде ставати все менше. Приблизно через 1,1 млрд років його рівень впаде до 1%, що критично мало для підтримки життя на Землі.

Це станеться через те, що Сонце з "віком" стане яскравішим і буде сильніше нагріватися, що призведе до підвищення температури поверхні планети і руйнування вуглекислого газу в атмосфері. Усе це знищить рослинне життя на Землі, а кисень виділяють саме фотосинтезуючі рослини, в основному дерева і водорості.

Після різкого падіння рівня кисню атмосфера планети буде перенасичена метаном. Також її буде характеризувати низький рівень вуглекислого газу і відсутність озонового шару, тобто наша планета, швидше за все, буде місцем для анаеробних форм життя.

Нагадаємо, якщо раніше освоєння космосу і його колонізація вважалися фантастикою, то зараз дослідники все частіше говорять про це і продумують варіанти для створення автономних людських поселень поза Землею. Крім Марса, вчені запропонували розглянути для колонізації ще і Цереру — карликову планету Сонячної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що через глобальну зміну клімату з лиця Землі можуть зникнути дивовижні і мальовничі місця. Які саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини