Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені передрекли катастрофу людства через глобальне потепління: помре більше 80 мільйонів людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені передрекли катастрофу людства через глобальне потепління: помре більше 80 мільйонів людей

У підрахунках не враховують кількість людей, які можуть загинути внаслідок ураганів, неврожаю або підвищення рівня моря

31 липня 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Зміна клімату — одна з найбільш нагальних і глобальних проблем сучасного світу, яка може привести до незворотніх і катастрофічних наслідків для всього людства. Нове дослідження вчених свідчить про те, що більше 80 мільйонів людей можуть померти через проблеми, пов'язані з глобальним потеплінням на планеті, якщо не буде вжито заходів в політиці викиду вуглецю. Про це пише Insider, передає "Рубрика".

Вчені передрекли катастрофу людства через глобальне потепління: помре більше 80 мільйонів людей

Глобальне потепління - фото з відкритих джерел

Дослідники використовували 2020 рік у якості базового показника і розрахували, що додавання 4434 метричних тонн вуглекислого газу в навколишнє середовище призводить до однієї смерті на планеті.

Автор дослідження Даніель Бресслер стверджує, що цю кількість можна прирівняти до того, скільки викидів виробляє 3,5 особи в середньому за своє життя. Таким чином, вважає вчений, глобальне потепління призведе до додаткових 83 млн смертей протягом найближчих 80 років.

У дослідженні також відзначають, що в даних підрахунках не враховують кількість людей, які можуть загинути внаслідок ураганів, неврожаю або підвищення рівня моря.

Вчені на чолі з Даніелем Бресслер підрахували, що до 2100 року температура на планеті підвищиться на 4,1 градуса за Цельсієм.

Таким чином нове дослідження глобального потепління в кілька разів перевищує показник Паризької кліматичної угоди, яка спрямована на обмеження збільшення температури на Землі до рівня нижче, ніж два градуси за Цельсієм.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники відзначили, що через глобальне потепління помітно змістилася вісь нашої планети. Чим це небезпечно, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини