Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали спосіб уникнути ускладнень під час коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали спосіб уникнути ускладнень під час коронавірусу

Близько 50% пацієнтів з діагностованим COVID відчувають неприємні симптоми, пов'язані з шлунково-кишковим трактом

1 квітня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:

Вчені з Бразилії виявили користь дієти, багатої харчовими волокнами, для людей, які хворіють на коронавірус. Вона здатна запобігати запальному процесу й припиняти проникнення SARS-CoV-2 в клітини. Результати дослідження оприлюднили в MedicalXpress, передає "Лента.ру".

Вчені назвали спосіб уникнути ускладнень під час коронавірусу

Вчені назвали спосіб уникнути ускладнень під час коронавірусу - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що близько 50% пацієнтів з діагностованим COVID відчувають неприємні симптоми, пов'язані зі шлунково-кишковим трактом. Наприклад, блювота, болі в животі або діарея. Дані симптоми спостерігається в 17,6% важких випадків. За даними вчених, вони можуть бути пов'язані з проникненням вірусів в клітини кишківника. Це призводить до порушення його роботи.

В ході дослідження вченим вдалося визначити, що сполуки, що виробляються мікробіотою кишківника у відповідь на надходження клітковини, зменшують запальні процеси й знижують експресію гена, що сприяє проникненню SARS-CoV-2 в клітини.

Нагадаємо, що люди, які перехворіли на коронавірус, стикаються з рядом ускладнень. Медики стверджують, що перше ускладнення — втрата нюху й смаку. За словами лікарів, їх відсутність може тривати протягом 4-5 місяців після того, як людина одужала від коронавірусу. Але поступово відчуття повернуться. Друга поширена проблема — зміни з боку серцево-судинної системи у вигляді міокардитів. Це може тривати до 2-2,5 місяців. Третє — ураження з боку нижніх кінцівок. 

Раніше портал "Коментарі" розповідав, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, у МОЗ очікують подальшого збільшення рівня захворюваності на COVID-19 і кількості госпіталізацій протягом найближчого тижня або двох.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини