Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали головну небезпеку зміни клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали головну небезпеку зміни клімату

Це може торкнутися Північної Америки, Західної Європи, Західної Росії та України

2 квітня 2021, 16:36
Поділіться публікацією:

Вчені з Португалії назвали посилення посухи і теплових хвиль головною причиною втрат врожаю в європейських країнах. Про одну з найголовніших небезпек зміни клімату розповіли в профільному журналі Environmental Research Letters, передає "Лента.ру".

Вчені назвали головну небезпеку зміни клімату

Вчені назвали головну небезпеку зміни клімату - фото з відкритих джерел

В ході дослідження, вчені здійснили детальний аналіз сільгоспвиробництва в 28 країнах Європи в період з 1961 по 2018 рік, зіставивши його з інформацією про екстремальні погодні явища (засухи, теплові хвилі, повені та заморозки). Дослідникам вдалося з'ясувати, що втрати врожаю з 2,2 відсотка за період 1964-1990 роки збільшилися до 7,3 відсотка за 1991-2015 роки.

Фахівці відзначили. що посухи стають більш інтенсивними і частими, при цьому найбільш екстремальні з них демонструють непропорційну суворість.

Згідно з прогнозом вчених, зміна клімату може посилити екстремальні погодні явища, в тому числі спровокує аномальну спеку та посуху. В результаті це завдасть потужного удару по регіонах, в яких зосереджено чверть світового виробництва продуктів харчування, зокрема це може торкнутися Північної Америки, Західної Європи, Західної Росії і України.

Раніше портал "Коментарі" писав, що глобальне потепління — одна з найсерйозніших міжнародних проблем XXI століття. Вчені кажуть, що через зміни клімату може знову позеленіти і зацвісти Арктика. Зважаючи на результати дослідження, експерти припускають, що арктичні види рослинності через зміни кліматичних умов, знову повернуться на північ, і це серйозно змінить зовнішній вигляд Арктичної зони. Регіон може перетворитися з моховий тундри в трав'янисту, а це своєю чергою, призведе до наслідків, які відіб'ються на всій глобальній екосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини