Головна Новини Суспільство Наука та освіта В українських університетах навчатиметься більше іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських університетах навчатиметься більше іноземців

Народні депутати впевнені, що збільшення в Україні кількості іноземних студентів сприятиме суттєвим надходженням у бюджети університетів і місцевих громад

7 червня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

В університетах України планують щороку збільшувати кількість іноземних студентів. Про це повідомив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Освіта і наука" депутат від "Слуги народу" Сергій Бабак. Він впевнений, що така ініціатива виведе українські університети на зовнішні ринки та зробить їх ще більш привабливими у світі.

В українських університетах навчатиметься більше іноземців

В Україні іноземних студентів стане більше. Фото: unsplash.com

Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій уточнив, що депутати ставлять за мету запрошувати до навчальних закладів близько 20 тисяч студентів кожного року.

За словами Бабака, наразі в Україні освіту здобувають 70 тисяч іноземців. Ця цифра могла б бути вищою, однак існують певні обмеження, зокрема мовні. Адже іноземцям дозволяється навчатися лише українською та англійською.

Тому комітет освіти та науки готує ініціативу, яка розширить можливості університетів і дозволить їм проводити навчання для іноземних студентів в окремих групах іншими мовами теж. Найближчим часом проєкт буде винесено на розгляд.

Також Сергій Бабак додав, що така ініціатива є економічно вигідною для університетів та України загалом. За розрахунками депутатів,  щороку в бюджети ВНЗ може надходити як мінімум 1,2 млрд грн і 4 млрд грн – у бюджети місцевих громад.

Нещодавно видання "Коментарі писало про те, що в Україні планується створення "Президентського університету". За словами президента України Володимира Зеленського, у навчальному закладі здобуватимуть освіту кращі випускники, які в майбутньому вирішуватимуть серйозні державні завдання. Зокрема, в університеті навчатимуть за такими напрямами: інформаційна та кібербезпека, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні та біотехнології.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://sluga-narodu.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини