Головна Новини Суспільство Наука та освіта В українських школах викладатимуть не лише педагоги: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських школах викладатимуть не лише педагоги: що це означає

Усі охочі українці з вищою освітою зможуть піти в педагогічну інтернатуру та викладати в школах

13 січня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

В українських школах предмети зможуть викладати не лише випускники педагогічних вишів, а й фахівці з інших професій, які вивчаться в педагогічній інтернатурі. Про це написав в Telegram міністр освіти Сергій Шкарлет

В українських школах викладатимуть не лише педагоги: що це означає

Школярів зможуть навчати не лише педагоги, фото з відкритих джерел

"Вперше для залучення у школи фахівців, які не мають педагогічної освіти, запроваджено педагогічну інтернатуру протягом першого року професійної діяльності у закладах загальної середньої освіти. Пройти педагогічну інтернатуру за бажанням можуть непедагогічні працівники школи, що дасть їм можливість здобути потрібні навички, формувати професіоналізм", — написав міністр.

Міністерство освіти і науки вже видало наказ та затвердило Положення про педагогічну інтернатуру. За словами Шкарлета, фахівцям, що захочуть викладати в школах й підуть в інтернатуру допомагатимуть куратори. Такими наставниками можуть стати досвідчені педагоги, що мають достатній досвід викладання в школах. Чиновник назвав таке рішення важливим, оскільки в школах наразі не вистачає кадрів.

Мотивацією бути кураторами інтернів стане доплата в розмірі 20% ставки заробітної плати педагога. Передбачається, що педагогічна інтернатура сприятиме реформуванню IT-освіти, залученню молодих фахівців до процесу навчання школярів.

Як повідомляв портал "Коментарі", учні розповіли, з яким негативом стикаються у школах. Опитування проводили серед старшокласників сільських навчальних закладів в 22 областях України. 

Також ми писали, що в Україні стрімко зростає освітня нерівність. Інна Совсун зазначила, що ситуація з освітою в Україні не надто оптимістична.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини