Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні змінили умови дистанційного навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінили умови дистанційного навчання

У Міносвіти розповіли, як школярі можуть перейти на дистанційне навчання

19 жовтня 2020, 01:50 comments1406
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки України ввело нові правила дистанційного навчання в школах. Правила набрали чинності з 16 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

В Україні змінили умови дистанційного навчання

У відомстві звертають увагу на те, що дистанційне навчання залишиться добровільним, і щоб перейти на таке навчання, необхідна заява від батьків про прийом або переведення школяра. Тепер переводити на дистанційку будуть всіх школярів, а не тільки тих, хто вчиться на 10-12 балів.

Однією з основних переваг дистанційного навчання в Міносвіти назвали те, що можна продовжувати освітній процес під час карантину та інших надзвичайних обставин. Особливу увагу звернули на те, що під час дистанційного навчання повинні бути враховані інтереси учнів:

- організація освітнього процесу повинна забезпечувати регулярну і змістовну взаємодію вчителів з учнями;
— при дистанційному навчанні повинні створюватися умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі осіб з ООП з обов'язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку;
— навчальний заклад забезпечує регулярне відстеження результатів навчання учнів, а також за необхідності надання їм підтримки в освітньому процесі;
— для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад забезпечує використання інших засобів комунікації, доступних для учнів — телефонної, поштового зв'язку тощо;
— організація освітнього процесу обов'язково здійснюється з дотриманням вимог щодо захисту персональних даних, а також санітарних правил і норм щодо формування розкладу навчальних занять, вправ для очей і постави, безперервної тривалості навчальної діяльності з технічними засобами навчання, часу для виконання домашніх завдань тощо.

Нагадаємо, т. в. о. міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет пропонує знову ввести дистанційний режим роботи в усіх навчальних закладах через пандемію коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини