Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні затвердили професійний стандарт викладачів вишів: яким має бути педагог
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні затвердили професійний стандарт викладачів вишів: яким має бути педагог

Стандарт створено, щоб систематизувати вміння та навички викладача, а також оцінити його діяльність

29 березня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки України затвердило професійний стандарт викладача закладу вищої освіти. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті МОН.

В Україні затвердили професійний стандарт викладачів вишів: яким має бути педагог

Освіта в Україні: МОН затвердило стандарт викладачів вишів. Фото: mycalling.ru

Професійний стандарт необхідний для того, щоб систематизувати вміння та навички педагога, а також об'єктивно оцінювати діяльність викладачів вищих навчальних закладів.

У документі визначено перелік головних вимог до викладача. Серед них — вміння розробляти програму та навчальні матеріали, удосконалювати програму навчальної дисципліни, здатність здійснювати індивідуальний супровід студента, планувати та виконувати дослідницький чи творчий проєкти. Повний перелік вимог можна переглянути на сайті МОН.

Міністерство рекомендує використовувати затверджений стандарт викладача при розробленні вимог до посад викладачів, програм підвищення кваліфікації, стажування педагогів тощо.

У документі зазначається, що педагоги повинні постійно підвищувати свою кваліфікацію. Так, обсяг підвищення кваліфікації викладачів протягом 5 років не може бути меншим, ніж 6 кредитів ECTS (Європейської системи трансферу оцінок).

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки планує створити “школу супергероїв” — державну установу, представники якої навчатимуть дітей у лікарнях. Як впроваджуватиметься ця ініціатива, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що Міністерство соціальної політики разом із парламентом розробляє модель, яка допоможе громадянам країни отримувати пенсійні виплати в розмірі 7 тисяч гривень. Такі пенсії можуть бути доступні для майбутніх поколінь за виходу на накопичувальну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини