Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні запустили чат-бот для підлітків: чим він допомагатиме
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили чат-бот для підлітків: чим він допомагатиме

Розмова в чат-боті є приватною й не зберігається

15 жовтня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

В Україні запрацював новий чат-бот для підлітків, що надаватиме їм психологічні поради. Технологію запустили за  підтримки Українського культурного фонду. Про це повідомляють на сторінці Міжнародного центру Івана Франка в Facebook.

В Україні запустили чат-бот для підлітків: чим він допомагатиме

Запрацював новий чат-бот для дітей і підлітків, фото з Facebook

Створили чат-бот "Віртуальний друг" в у Міжнародному центрі Івана Франка. Чат-бот називається Селя Ві та працює в Telegram.

Про роботу чат-бота

Для того, щоб почати слід натиснути "Старт". Далі чат-бот пише привітання: "Мене створили, щоб допомогти тобі пройти перехідний період. Тут ти знайдеш теми, які найбільше турбують підлітків. Пройди коротке опитування, щоб почати нашу розмову".

Також чат-бот попереджає, що розмова є приватною й не зберігається: "Ти можеш видалити історію повідомлень за допомогою кнопки внизу або вона видалиться самостійно через годину після завершення розмови".

"Щоб розпочати наше спілкування, тобі потрібно відповідати на мої запитання, користуючись запропонованими кнопками, або розказати мені про свою проблему за допомогою текстового повідомлення", — йдеться в повідомленні.

Серед тем: "Проблема в мені", "Батьки", "Друзі", "Інше", "Школа". Наприклад, обираємо "Батьки". Далі можна обрати підтему "Мої батьки найгірші", "Їм байдуже до мене", "Вони мене не розуміють", "Я їх не розумію". До кожної відповіді чат-бот відправляє короткі відео та варіанти відповіді.

Також є кнопка "Мені потрібна допомога" Тоді чат-бот надає корисні контакти для дитини. Серед контактів телефони Національної дитячої "гарячої лінії": 0800 500 225 (зі стаціонарного) 116 111 (з мобільних усіх операторів) та Національної "гарячої лінії" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0 800 500 335 або  116 123 (короткий номер з мобільного).

За словами директора Міжнародного фонду Івана Франка Ігоря Куруса, новий Telegram-бот був розроблений з психологами та має більше 200 діалогів. До них включено молодіжний сленг, жарти.

Однак розробники наголошують, що чат-бот Селя не замінить психологічну консультацію та роботу з фахівцем.

Як повідомляв портал "Коментарі", вберегти підлітків від кримінальної субкультури реально.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини