Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні відкриється SET University: чому навчатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відкриється SET University: чому навчатимуть

У SET University готуватимуть ІТ-підприємців

8 грудня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

В Україні реформують ІТ-освіту. За співпраці Сергія Токарєва та Київської школи економіки буде відкрито SET University. Про це повідомили в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

В Україні відкриється SET University: чому навчатимуть

В Україні відкриють новий університет, фото з відкритих джерел

Новий навчальний заклад буде функціонувати на базі школи економіки, фінансування отримуватиме від інвесторів. До вищого навчального закладу почнуть набирати студентів з 2022 року.

Стало відомо які дисципліни викладатимуть в цьому ЗВО (заклад вищої освіти). Це Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data та Internet of Things (Штучний інтелект, машинне навчання, великі дані та Інтернет речей). Викладачами будуть професори українських та іноземних університетів, топ-менеджери вітчизняних та закордонних ІТ-компаній.

За словами Михайла Федорова, в закладі готуватимуть ІТ-підприємців, які мають знання та вміння для того, щоб втілювати свої проекти. Крім всього іншого, студентів навчатимуть писати бізнес-плани та шукати інвесторів для стартапів. Оскільки захист диплому проходитиме у вигляді  презентації ідей, проектів стартапів. На базі університету діятиме венчурна студія. Тому кращі випускники вже зможуть заручитися підтримкою інвесторів, поки ще захищають дипломи.

За словами заступника міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ Олександра Борнякова, бізнес буде фінансувати студентів та розвивати ІТ-освіту в Україні. Тому що бізнесмени знають ринок й яких фахівців він потребує. Втім, поки що фінальний список напрямів навчання не визначений. Однак акцент буде на сучасних технологіях.

Міністр Федоров наголосив, що до 2024 року частка IT у ВВП України має зрости до 10%. За рік в країні готують до 20 тисяч ІТ-фахівців. З огляду на це суспільство потребує закладів з інноваційною та якісною підготовкою ІТ-фахівців.

Як повідомляв портал "Коментарі", Apple та Мінцифра підписали Меморандум.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини