Головна Новини Суспільство події Apple та Мінцифра підписали Меморандум: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple та Мінцифра підписали Меморандум: про що домовилися

Між американською компанією Apple та Мінцифрою підписано документ про співпрацю

30 листопада 2021, 16:29
Поділіться публікацією:

30 листопада між Міністерством цифрової трансформації та компанією Apple було підписано Меморандум про співпрацю. Про це повідомили в прес-службі Мінцифри.

Apple та Мінцифра підписали Меморандум: про що домовилися

Президент привітав представника Apple, фото з Twitter

Документ підписали Михайло Федоров та Директор зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Марк Леннон. Таким чином українське Міністерство співпрацюватиме з компанією задля вирішення декількох питань. Мова йде про запланований перепис населення в найближчі роки, реалізацію проектів, які сприятимуть переходу в режим paperless. Однак це далеко не все. Американці та українці об'єднають зусилля для того, що запустити програму Дія для платформи iOS та залучити цифрових технологій для використання в галузі охорони здоров'я.

За словами Федорова, Україна стане другою в світі державою, яка проводитиме перепис за допомогою сервісів Apple. Таким чином буде прискорено цифровізацію у всіх важливих сферах життєдіяльності. Українці отримають зручні та ефективні сервіси в смартфонах.

"Для мене уряд майбутнього — це як технологічна компанія, яка надає ті послуги, які вирішують проблеми людей. Збирає якісні дані і лише з їхньої підставі приймає рішення", — написав Михайло Федоров у Telegram.

Також міністр зазначив, що будуть створені робочі групи, які працюватимуть над реалізацією спільних ініціатив.


Як повідомляв портал "Коментарі", топ-менеджери компанії Apple відвідають Україну. Раніше Леннон вже обговорював з працівниками Міністерства у справах ветеранів України питання цифровізації і як покращити доступ ветеранів до електронних мереж, державних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини