Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні скасують стипендії деяким студентам: у МОН назвали кому саме
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скасують стипендії деяким студентам: у МОН назвали кому саме

Українські студенти, які виїхали за кордон втратять свою стипендію, заявили у Міністерстві освіти та науки України.

20 листопада 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві освіти розповіли, що студенти, які виїхали за кордон, але навчаються в українських університетах втратять свою стипендію. Очікується, що додаткові кошти перенаправлять студентам, які залишаються в Україні і таким чином їм підвищать стипендії.

В Україні скасують стипендії деяким студентам: у МОН назвали кому саме

В Україні скасують стипендії студентам, які виїхали за кордон. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький розповів, що наразі багато українських студентів перебувають за кордоном та отримують державну стипендію.

"Ми не повинні платити стипендії студентам, які за кордоном. Вони можуть далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде їм, мабуть, перекрите", — повідомив Михайло Винницький.

Винницький пояснює, що економія надасть змогу збільшити стипендії для українських студентів, які перебувають в Україні. За словами чиновника, стипендія має призначатись для отримання знань тими студентами, які залишаються в Україні та використають свої знання для перемоги та після неї.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський дав доручення Міністерству освіти переглянути розмір стипендій для студентів. Очікується, що підвищення виплат для студентів буде ухвалено у 2024 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді розповіли, коли ухвалять законопроєкт про скасування відстрочки для студентів від мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали про командира штурмової бригади ЗСУ, який закликав мобілізувати студентів для війни. Військовий пояснює, що до війни ніхто не готовий, однак після проходження підготовки студенти зможуть отримати відповідні знання. Крім того, за словами комбрига старші військові мають багато хронічних проблем, які ускладнюють виконання бойових завдань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини