Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні продовжать видавати «червоні» дипломи, але є нюанси
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продовжать видавати «червоні» дипломи, але є нюанси

Відтепер університети самостійно зможуть визначати критерії для отримання дипломів із відзнакою

18 січня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:
"Червоні" дипломи, що свідчать про відмінне навчання студента, не зникнуть в Україні як явище. В Міністерстві освіти і науки пояснили, яким чином українці зможуть отримувати документ "із відзнакою".

В Україні продовжать видавати «червоні» дипломи, але є нюанси

Дипломи з відзнакою залишаються, але є одне "але". Фото: НАН України

Як відомо, в МОН затвердили нові форми документів про вищу освіту і наукові ступені. Підписання документу автоматично "скасувало" можливість видавати "червоні" дипломи — себто ті, які відрізнятимуться позначками "відзнака". Утім, як пояснили чиновники трохи пізніше, можливість зберегти повідомлення про сумлінне навчання залишилася.

"Інформацію про особливі досягнення випускника заклад вищої освіти може зазначати в додатку до диплома європейського зразка в шостому розділі "Додаткова інформація", — йдеться у повідомленні МОН.

Цікаво, що відтепер вимоги до отримання такого документу про отримання вищої освіти університети визначатимуть самостійно. Виходить, від вишу до вишу правила "червонодипломності" відрізнятимуться.

Наразі наказ МОН, який передбачає усі ці нововведення, знаходиться на доопрацюванні одразу кількох міністерств. Щойно його зареєструє Мін’юст і опублікує видання "Офіційний вісник України", документ набере чинності.

Нагадаємо, що сьогодні людина, яка здобуває вищу освіту, може отримати кілька наукових ступенів. Це молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії (доктор мистецтва), доктор наук.

Раніше "Коментарі" досліджували, чи може скасування "червоних" дипломів в Україні вплинути на освітній процес. Так, наприклад, кандидат педагогічних наук Володимир Шкавр вважає введення такої практики прагненням української освітньої галузі досягти стандартів освіти Європи. Водночас спеціаліст переконаний, що частково на мотивацію та успішність студентської спільноти подібні нововведення все ж вплинуть негативно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Борис

19 січня 2021, 11:27

Про студентські роки… https://youtu.be/W7Zay7B_ZtU Про філософа… https://youtu.be/JPiEZ5_TQ-w


Новини