Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні не встигають підготувати всі школи до початку навчального року: як будуть вчитися діти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні не встигають підготувати всі школи до початку навчального року: як будуть вчитися діти

Гришина повідомила, що в регіонах, де зберігається небезпека, буде тільки дистанційне навчання

27 липня 2022, 18:45
Поділіться публікацією:








1 вересня в Україні відкриються не всі школи. Деякі школярі продовжать навчатися онлайн. Мова йде про навчальні заклади, що знаходяться в небезпечних зонах, адже підготувати ці школи до 1 вересня просто неможливо. Про це заявила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Юлія Грішина.

В Україні не встигають підготувати всі школи до початку навчального року: як будуть вчитися діти

Навчальний рік в Україні 2022 (фото з відкритих джерел)

 Депутатка розповіла, що наразі в Україні закінчується аудит навчальних закладів, зокрема, шкіл, садочків, вишів. Приміщення перевіряють, шукаючи там безпечні умови для навчання. Але підготувати усі 100% шкіл не встигнуть.

 Окрім цього, зараз активно готують укриття, сховища. Там створюють належні умови.

"Перевіряти кожну установу буде спеціальна комісія, до якої увійдуть представники ДСНС, органів МВС, місцевої влади. Працювати офлайн зможуть тільки ті навчальні заклади, які відповідають вимогам безпеки", – пояснила Юлія Гришина.

 Депутатка і політик визнала, що до 1 вересня підготувати усі навчальні заклади просто не встигнуть.

"Звичайно, до 1 вересня ми не встигнемо підготувати всі 100% навчальних закладів. Ті установи, де будуть з'являтися належні умови безпеки, зможуть почати очний освітній процес", — пояснила депутат.

 Також Гришина повідомила, що  в регіонах, де зберігається небезпека буде тільки дистанційне навчання. Рішення про те, як навчатимуться діти в кожному регіоні будуть приймати окремо. А батьки будуть мати право обирати спосіб навчання.

"І навіть якщо в місті відносно безпечно, але батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вона зможе вчитися дистанційно", – наголосила Гришина.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про очне навчання дітей у школах з вересня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини