Головна Новини Суспільство Наука та освіта В океані виявили речовини інопланетного походження
commentss НОВИНИ Всі новини

В океані виявили речовини інопланетного походження

Такі речовини не зустрічається в земних умовах

20 травня 2021, 10:11
Поділіться публікацією:

Міжнародній групі дослідників на чолі з австралійським фізиком доктором Антоном Валлнером вдалося виявити сліди ізотопів заліза та плутонію в зразках океанічної кори. Такі речовини, зі слів фахівців, в земних умовах не зустрічаються, пише FaceNews.ua, посилаючись на профільне видання Science.

В океані виявили речовини інопланетного походження

В океані виявили речовини інопланетного походження - фото з відкритих джерел

Дослідники вважають, що знахідка свідчить про те, що потоки речовини, яка викидається під час злиття нейтронних зірок або вибухів наднових, періодично досягають поверхні Землі. Вчені припускають, що за останні десять років зоряна речовина потрапляла на нашу планету, як мінімум два рази.

Доктор Антон Валлнер вважає, що плутоній-244 міг з'явитися в океані після масштабної і більш давньої події. Фахівець не виключає вибух нейронної зірки. Вчені також вважають, що присутність в океанічній корі виявленої речовини може означати, що наднові зірки виробляють плутоній-244.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що тихий океан є найбільшим і глибоким на планеті й в ньому мешкає безліч різних видів морських істот, серед яких і гігантські слимаки. Їх недавно помітили вчені під час вивчення вод океану і зробили кілька знімків. Дослідники відзначили, що довжина однієї особини досягає одного метра, а вага становить близько 14 кілограмів. Зазвичай їх помічають біля берегів Каліфорнії та Мексики, але трапляється це дуже рідко, в тих випадках, коли у слимаків починається сезон розмноження. Цих гігантських слимаків ще називаються "чорним морським зайцем", в основному вони харчуються водоростями, які допомагають їм виробляти токсини, які захищають цих істот від великих риб. Тому, природних ворогів у слимаків в океані дуже мало. Але попри свої габарити, у воді вони пересуваються досить швидко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини