Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Чумацькому Шляху знайшли найдавнішу галактику
commentss НОВИНИ Всі новини

В Чумацькому Шляху знайшли найдавнішу галактику

Це відкриття дозволить краще зрозуміти еволюцію нашої галактики

23 листопада 2020, 14:58
Поділіться публікацією:

Є таке припущення, що Чумацький Шлях — непримітна галактика, якщо порівнювати її з мільярдами інших галактик в нашому Всесвіті. Але вченим вдалося зробити відкриття, яке доводить, що перші мільярди років її еволюції були досить активними, тому що вона стикалася ні з однією галактикою.

В Чумацькому Шляху знайшли найдавнішу галактику

В Чумацькому Шляху знайшли найдавнішу галактику. Фото: unsplash

Щоб виявити сліди стародавньої галактики, експертам знадобилося детально вивчити дані огляду неба APOGEE (а це понад 500 000 зірок). Вони проаналізували фотографії центральних районів Чумацького Шляху в інфрачервоному діапазоні. Відомо, що в центрі галактики знаходиться дуже багато пилу, який не дає можливості використовувати видиму частину спектру.

Вчені вивчили хімічний склад десятків тисяч зірок, а також орбіти. Це допомогло їм встановити, які з цих небесних тіл раніше належали іншій галактиці.

В Чумацькому Шляху знайшли найдавнішу галактику - фото 2

Виявлена астрономами галактика отримала назву Геркулес. Автори цього дослідження підкреслюють, що немає нічого незвичайного в тому, що в Чумацькому Шляху присутні сліди інших галактик. Але те, що Геркулес розташований прямо в центрі нього, свідчить про те, що потужне зіткнення відбулося на початкових етапах формування Чумацького Шляху. Так, вчені заявили, що два цих об'єкти зіткнулися 10 мільярдів років тому. А якщо врахувати той факт, що Геракл десь в 3 рази менше всієї нашої галактики, то можна сміливо заявити, що це зіткнення було одним з найпотужніших за всю історію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде, якщо середня температура на Землі збільшиться до 60 градусів Цельсія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини