Головна Новини Суспільство Наука та освіта Усі випускники отримають дипломи в 2022 році: що вирішив уряд
commentss НОВИНИ Всі новини

Усі випускники отримають дипломи в 2022 році: що вирішив уряд

В 2022 році вищим закладам продовжать дію ліцензій

17 березня 2022, 14:49
Поділіться публікацією:

16 березня 2022 року Кабмін ухвалив постанову "Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану". Документом передбачається подовження терміну дії акредитаційних сертифікатів закладів вищої освіти на певний термін.

Усі випускники отримають дипломи в 2022 році: що вирішив уряд

Фото ілюстративне / Pixabay

В постанові вказано, що термін дії акредитації освітніх програм та закладів вищої освіти (ЗВО) з усіх спеціальностей, що були чинними до війни, буде продовжено до 1 липня року після скасування воєнного стану в Україні.

Таке рішення уряд прийняв для того, щоб випускники змогли в поточному році отримати дипломи про вищу освіту. Наразі ж Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти в умовах воєнного стану не має можливості провести процедуру акредитації освітніх програм у ЗВО.

Поки ж Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти буде проводити акредитацію освітніх програм в дистанційному режимі. Агентство може ухвалювати рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення експертизи або провівши часткову акредитаційну експертизу. Однак заклад вищої освіти поки що не буде проводити оплату вартості акредитації.

Як повідомляв портал "Коментарі", Сергій Шкарлет поспілкувався з міністрами освіти Ради Європейського Союзу. Міністр попросив іноземних колег підтримати розвиток "Всеукраїнської школи онлайн", надати спеціальні гранти, щоб програму наповнити матеріалами з інших предметів. Також чиновник звернувся до колег, щоб українським школярам вводили в навчальну програму уроки з історії України та української мови в школах за кордоном, куди вони виїхали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини