Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сергій Шкарлет поспілкувався з міністрами освіти Ради Європейського Союзу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Шкарлет поспілкувався з міністрами освіти Ради Європейського Союзу: що відомо

Міністр освіти звернувся до колег в Європі щодо запровадження в освітній програмі для українських дітей предметів з української мови та історії України

17 березня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

16 березня міністр освіти України Сергій Шкарлет поговорив з колегами Ради Європейського Союзу у відеоконференції "Скоординована та солідарна європейська відповідь на війну в Україні у сфері освіти". Про це міністр написав в Телеграм-каналі.

Сергій Шкарлет поспілкувався з  міністрами освіти Ради Європейського Союзу: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Чиновник розповів колегам, що станом на 17 березня російські окупанти пошкодили понад 400 закладів освіти, 59 будівель знищили повністю. В результаті обстрілів населених пунктів ворогом загинуло вже більше 100 дітей.

Наразі для українських школярів і студентів влада організувала всю можливу підтримку у вигляді доступу до онлайн-ресурсів для дистанційного та змішаного форматів навчання для учнів, які залишилися в Україні чи виїхали з батьками за кордон. Працюють проєкти із психологічної підтримки дітей та батьків під час воєнного стану. Для школярів функціонує національна електронна платформа "Всеукраїнська школа онлайн", що теж доступна за межами нашої держави, в більше 120 країнах.

Міністр попросив іноземних колег підтримати розвиток "Всеукраїнської школи онлайн", надати спеціальні гранти, щоб програму наповнити матеріалами з інших предметів. Також чиновник звернувся до колег, щоб українським школярам вводили в навчальну програму уроки з історії України та української мови в школах за кордоном, куди вони виїхали. Наразі працюють в іноземних школах програми інтеграції дітей з України до нової школи. Міністри освіти країн Євросоюзу планують створити групу підтримки України в сфері освіти. Представники цієї групи займатимуться проблемами інтеграції школярів та студентів з України в освітній процес за кордоном.

Однак для України потрібно, аби в Євросоюзу створили окрему програму або фонд з відновлення освітньо-наукової інфраструктури та функціонування освітньо-наукової галузі України, переконаний міністр.

Сергій Шкарлет також звернувся до колег з проханням підтримати прагнення України до вступу в ЄС та закриття неба над нашою державою.

Як повідомляв портал, генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що звернулася до представників ООН з приводу загибелі дітей на території України під час війни та обстрілів українських населених пунктів російськими окупантами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини