Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українську вакцину від COVID-19 тестують за кордоном: чим вона унікальна
commentss НОВИНИ Всі новини

Українську вакцину від COVID-19 тестують за кордоном: чим вона унікальна

Завдяки фінансуванню з гранту українці створили дві вакцини

3 листопада 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Львівські науковці Інституту біології клітини НАН України розробили два види вакцин від COVID-19. Одну з них передали польським вченим для проведення дослідів на мишах в лабораторіях. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Українську вакцину від COVID-19 тестують за кордоном: чим вона унікальна

Вакцину випробовують на мишах, фото з відкритих джерел

Друга вакцина теж готова, її можна робити у вигляді спреїв, таблеток, мікстур. За словами академіка Андрія Сибірного, вакцина, яку направили на випробування складається з білка коронавірусу з рецептором. До цього додають інші білки коронавірусу, які синтезовані на дріжджах. Така вакцина має краще сприйматися імунною системою людини та викликати кращу реакцію.

За пару тижнів польські колеги дадуть результати експериментів на мишах, які мають показати чи імуногенна вакцина.Потім експерименти продовжать. Мишей заражатимуть вірусом й даватимуть їм вакцину.

Однак науковець не впевнений, що нашу вакцину зареєструють навіть за наявності успішних випробовувань, бо це вимагає значних коштів й новітніх технологій. До того ж отримати міжнародний сертифікат на вакцину дуже складно.

Вакцина, яку не потрібно колоти, складається з гуманізованих дріжджів з частинками клітини вірусу. Андрій Сибірний говорить, що українці довели те що можна отримувати гуманізовані дріжджі з частинками вірусу. В цій вакцина на відміну від інших неочищений білок вірусу.

Очищені білки вірусу завозять із-за кордону, бо в нас немає технології промислового випуску таких очищених від нуклеїнових кислот генно-інженерних білків. Українці ж розробили пероральну вакцину, яку теж відправлять на дослідження до Польщі.

Як повідомляв портал "Коментарі", лікарка з Миколаєва емоційно звернулась до чиновників через нестачу кисню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини