Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українські вчені знайшли як запобігти розвитку небезпечного ускладнення від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські вчені знайшли як запобігти розвитку небезпечного ускладнення від COVID-19

Проект підтримав Національний фонд досліджень України

19 жовтня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Вчені дослідили, що в нашому організмі впливає на патогенетичні ланцюги коронавірусної хвороби і як протікає ця хвороба. Гарні новини в тому, що на основі досліджень, які наразі проводять, в Україні зможуть розробляти ефективні ліки проти цього вірусу, щоб менше він вражав легені. Про це повідомляють на сторінці Інституту молекулярної біології і генетики та Інституту фізіології імені О. О. Богомольця в Facebook.

Українські вчені знайшли як запобігти розвитку небезпечного ускладнення від COVID-19

На основі розробок можна буде створити ліки від коронавірусної хвороби, фото з відкритих джерел

За результатами досліджень, що ще тривають, сполуки можуть використати для створення ліків проти ускладнень коронавірусної хвороби — розвитку небезпечного гострого респіраторного дистрес-синдрому. Сполуки, які тестують вчені, будуть впливати на гранулоцити в крові людини й блокувати запалення у легенях.

Вірус SARS-CoV-2 впливає на гранулоцити таким чином, що вони гинуть. А саме ці клітини нашої крові вловлюють мікроби та віруси, які шкідливі для організму.

За півтора року вчені змогли вибрати та протестувати кілька сполук, що будуть ефективними в стримуванні розвитку запалення легень. Над розробкою працюють науковці відділу біомедичної хімії ІМБГ.

Вже проведено комп’ютерне моделювання та синтезовано ці сполуки. Наразі проводяться експериментів in vivo, тобто на живих організмах. Цей важливий проєкт вчених з двох академічних інститутів (керівник проєкту – д.х.н. Сергій Ярмолюк, ІМБГ) підтримав Національний фонд досліджень України.

Як повідомляв портал "Коментарі", на анексованому півострові запровадили обов'язкову вакцинацію. Місцева окупаційна влада встановила певні вимоги до рівня вакцинації населення, яке, ймовірно, вакцинуватимуть російською вакциною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини