Головна Новини Суспільство Наука та освіта Українці зможуть навчатися безкоштовно в одному з найпрестижніших університетів світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть навчатися безкоштовно в одному з найпрестижніших університетів світу

Оксфорд підтримує українських науковців та пропонує стипендії на навчання

6 травня 2022, 16:19
Поділіться публікацією:

Для студентів з України Оксфордський університет запустить програму стипендій. За допомогою такої програми студенти зможуть отримати безкоштовну освіту на магістратурі та в аспірантурі. Про це пише INEWS.

Українці зможуть навчатися безкоштовно в одному з найпрестижніших університетів світу

Фото ілюстративне / Pixabay

Українські біженці зможуть подати заявку на однорічний курс із стипендіями, фінансуватимуть стипендії Оксфорд та коледжі-учасники. Для українців скасують оплату за курси та подачу заявки до аспірантури. Науковці, що вступлять до університету будуть отримувати безкоштовне проживання та харчування, а також грант у розмірі 7500 фунтів стерлінгів.

Програма стипендій діятиме з вересня цього року для аспірантів з України, а випускники, які зазвичай проживають в Україні, отримають до 20 стипендій на магістерські курси університету.

Професор Луїза Річардсон, проректор Оксфордського університету, сказала: "Як і інші, ми були в шоковані стражданнями і руйнуваннями, спричиненими російським вторгненням в Україну. Наша громада єдина в прагненні чимось допомогти. Ці стипендії представляють наші зусилля, щоб дати можливість студентам і вченим. Ми з нетерпінням чекаємо на те, що колеги з України завітають до Оксфордського університету".

Оксфорд заявив, що працює над тим, щоб надати соціальну підтримку – включаючи фінансову підтримку, якщо це необхідно – нинішнім студентам, які постраждали від війни в Україні. Університет заявив, що також підтримує Раду вчених з групи ризику, допомагаючи вченим в усьому світі переїхати в безпечне місце, де вони можуть продовжити свою роботу, зокрема з України.

Як повідомляв портал "Коментарі", треба перестати брати всіх підряд до університетів — Інна Совсун про проблеми освіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини