Головна Новини Суспільство Наука та освіта Україна підготувала команду науковців для експедиції на Антарктиду: чому збільшили кількість жінок (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підготувала команду науковців для експедиції на Антарктиду: чому збільшили кількість жінок (ФОТО)

Україна вперше за довгий час збільшила кількість членів команди науковців

1 лютого 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

В Україні сформували команду експедиції до Антарктиди. На зимівлю 2022-2023 відправлять 14 українців. Цього разу було прийнято рішення не лише збільшити загальну кількість учасників команди, але й кількість жінок у складі. Їх цього разу буде троє. Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі, передає портал "Коментарі".

Україна підготувала команду науковців для експедиції на Антарктиду: чому збільшили кількість жінок (ФОТО)

Українська експедиція на Антарктиду. Фото з відкритих джерел

“За час українських антарктичних експедицій кількість зимівників змінювалась від 10 до 15 людей, але останніми роками відбирали саме 12 – п’ятеро з команди життєзабезпечення станції та семеро науковців. Цього ж разу ми вирішили посилити наукову частину команди, тож у 27-й УАЕ буде 14 учасників: 9 вчених, по 3 на кожен напрям – геофізика, метеорологія, біологія, та традиційно лікар, кухар, дизеліст, механік і сисадмін”, – розповів директор НАНЦ Євген Дикий.

Збільшення кількості вчених дозволить Україні швидше розвивати наукові дослідження в Антарктиці, які зараз є особливо актуальними у зв’язку з кліматичними змінами на планеті. На станції нещодавно було модернізовано біологічну лабораторію, встановлено нові прилади для метеорологічних та геокосмічних досліджень. Також на таке рішення зі збільшення команди вплинули кліматичні зміни, адже тепер весна на станції починається раніше, ніж туди може дістатись літній загін полярників, тож зростає навантаження на усю команду.

Що стосується жінок, то до 2018 року впродовж 20 років жінок взагалі не брали в експедицію. Цього року поїде одразу  три жінки - дві метеорологині та одна біологиня.

Також у складі команди відправиться 21-річний науковець. Він наймолодший за всю історію експедицій. Найстаршому — 50. 

З 14 майбутніх полярників шестеро уже працювали в річних експедиціях на “Вернадському”, а для восьми це буде перший досвід.

Україна підготувала команду науковців для експедиції на Антарктиду: чому збільшили кількість жінок (ФОТО) - фото 2

Україна підготувала команду науковців для експедиції на Антарктиду: чому збільшили кількість жінок (ФОТО) - фото 3

Читайте також: В Україні супермаркет буде забирати вторсировину на переробку у тих, хто замовить доставку продуктів





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини