Головна Новини Суспільство події В Україні супермаркет буде забирати вторсировину на переробку у тих, хто замовить доставку продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні супермаркет буде забирати вторсировину на переробку у тих, хто замовить доставку продуктів

У клієнтів супермаркету прийматимуть папір, пластик, метал і скло

1 лютого 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Українцям в одному з супермаркетів пропонують нову послугу — всі, хто замовляє продукти з доставкою, може віддати натомість кур’єру зібрану вторсировину, які відправлять на переробку. Про це повідомили на сайті мережі торговельних закладів, передає портал "Коментарі".

В Україні супермаркет буде забирати вторсировину на переробку у тих, хто замовить доставку продуктів

Переробка вторсировини в Україні. Фото з відкритих джерел

Нині в Україні переробкою вторинної сировини займається чимало підприємств. Проте українцям, аби здати сміття на переробку, потрібно самостійно довести, або ж відправити транспортними службами. А це вимагає додаткового часу та витрат. Віднині, мережа супермаркетів "Сільпо" запустила нову послугу, яка пропонує усім клієнтам, що замовили доставку товарів додому — здати на переробку вторинну сировину. 

Кур’єр, який привозитиме замовлення, зможе забрати з собою до 60 л сміття. Це можуть бути упаковки тетрапак, паперові упаковки, картон, паперові пакети та стаканчики, прозорі пляшки ПЕТ, пляшки від побутової хімії HDPE, кришечки від пляшок, стретч-плівка, алюмінієві банки, скляні пляшки. Усе це потрібно підготувати: посортувати та помити. Папір, картон, бляшанки та пляшки -  якомога сильніше стиснути, аби розмістити відходи компактно. 

Увесь цей  папір, пластик, метал і скло буде передано для переробки без додаткових доплат за послугу. 

"Не кладіть до вторсировини заборонених предметів, аби це було дійсно ефективно та екологічно" — просять клієнтів у Сільпо. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі писали про те, що з 1 лютого 2022 року в Україні доведеться більше платити за пластикові пакети. Ціна на одиницю становитиме від 2 до 3 гривень залежно від характеристик товару. У свою чергу у Міністерстві економіки зазначають, що подорожчання пластикових пакетів сприятиме обмеженню обігу таких товарів та покращенню екологічної ситуації в Україні.

Читайте також: Українці кинулись купувати ліки за кошти єПідтримка: скільки заробили аптеки за один тиждень




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини