Головна Новини Суспільство Наука та освіта У студентів виросли стипендії, а з ними й вартість навчання: що і по чому в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У студентів виросли стипендії, а з ними й вартість навчання: що і по чому в Україні

Відмінники, які претендують на підвищену стипендію, можуть отримати 2550 гривень

9 лютого 2022, 08:42 comments1270
Поділіться публікацією:

З початком нового року на українських студентів, які отримують стипендії, чекав приємний сюрприз. Вперше за останні 5 років було переглянуто розмір стипендії. І з 1 січня 2022 року її розмір трохи збільшився. Ось тільки разом зі зростанням стипендій практично у всіх вишах підвищилася і ціна за навчання для тих, хто навчається на контракті. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "РБК-Україна".

У студентів виросли стипендії, а з ними й вартість навчання: що і по чому в Україні

Студенти. Фото: з відкритих джерел

Так, студенти, які навчають у вузах, з 1 січня отримують стипендію в 2000 гривень. Раніше вона дорівнювала 1300 гривень. Відмінники, які претендують на підвищену стипендію, можуть отримати на картку 2550 гривень.

Студенти закладів професійної освіти з 1 січня одержують 1250 гривень (було 980 гривень), а підвищена стипендія дорівнює 1930 гривень.

Стипендії учнів закладів професійно-технічної освіти одержують 1250 гривень (було 490 гривень).

Як відомо, осоромитись отримувати стипендію від держави можуть лише ті студенти, які навчаються на бюджетній формі навчання. Ті ж молоді люди, які навчаються на контрактній формі навчання, позбавлені такої мотивації. а тим часом вартість навчання в Україні продовжує зростати.

Враховуючи попит на професію, найдорожче в Україні вивчитися на айтішника. Наприклад, щоб освоїти ази цієї професії, навчаючись у Львові, в IT STEP UNIVERSITY потрібно 88 тисяч грн. Ну, а найбюджетніший варіант навчання – Дніпровська Духовна Семінарія – лише 2,5 тисяч грн.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні затвердили умови вступу до вузів у 2022 році: абітурієнти мають лише два дні на здачу документів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

перетруханный

9 лютого 2022, 09:03

одно и тоже 30 лет подряд,повышение доходов, сразу распихивется по нуждаемо хозяйским карманам и счетам, а мы остаемся с носом с темиже доходами и ценами на порядок выше.


Новини