Головна Новини Суспільство Наука та освіта У США знайшли «справжніх» Губку Боба і Патріка (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У США знайшли «справжніх» Губку Боба і Патріка (ФОТО)

Вчені з Нацуправленія океанічних і атмосферних досліджень США виявили в Атлантичному океані «справжніх» Губку Боба і Патріка

29 липня 2021, 19:55 comments1112
Поділіться публікацією:

Американські вчені під час вивчення глибин Атлантичного океану натрапили на дивну знахідку — морську губку і зірку, які дуже нагадували головних героїв мультиплікаційного серіалу "Губка Боб Квадратні Штани".

У США знайшли «справжніх» Губку Боба і Патріка (ФОТО)

Уривок з мультсеріалу «Губка Боб Квадратні Штани»

Морський біолог Крістофер Ма опублікував у себе в соціальній мережі Twitter фотографію тварин, які перебували на глибині майже 2000 метрів: "Вау! Це справжні Спанч Боб і Патрік", — додав він запис до знімка.

Морську губку і поруч лежить біля неї зірку вдалося зняти дистанційно керованим апаратом Okeanos Explorer в районі Північної Америки.

Зазвичай морські губки не мають такої яскраво-жовте забарвлення і слабо нагадують квадратну форму, тому кадр вийшов унікальним. А ось морська зірка, яка прилаштувалася поряд з губкою, за словами дослідників, швидше за все, хотіла з'їсти її, а не дружити, як в мультфільмі.

У США знайшли «справжніх» Губку Боба і Патріка (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що недавно групі дослідників в Тихому океані вдалося зняти рідкісного "скляного" восьминога, що мешкає на екстремальних глибинах. У нього прозора шкіра, крізь яку можна розглянути його внутрішні органи, а точніше систему травлення і мозок. Примітно те, що мозок восьминогів — один з найбільш розвинених серед безхребетних, про що свідчать зачатки кори.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міжнародній групі дослідників на чолі з австралійським фізиком Антоном Валлнер вдалося виявити сліди ізотопів заліза і плутонію в зразках океанічної кори. Такі речовини, зі слів вчених, в земних умовах не зустрічаються. Вчені припускають, що за останні десять років зоряна речовина потраплялана нашу планету, як мінімум два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини