Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Сонячній системі була ще одна планета: що з нею сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сонячній системі була ще одна планета: що з нею сталося

Група вчених припускає, що за Нептуном може ховатися ще одна планета, але її витіснили з Сонячної системи

10 жовтня 2021, 17:25 comments1307
Поділіться публікацією:

Нашій Сонячній системі 4,5 мільярда років, в її центрі розташовано Сонце, навколо якого рухаються 8 планет, в тому числі й наша Земля. Але група дослідників з США та Канади припускають, що за Нептуном було ще одне небесне тіло.

У Сонячній системі була ще одна планета: що з нею сталося

У Сонячній системі була ще одна планета (фото з відкритих джерел)

Вчені говорять, що в Сонячній системі була ще одна планета, яка відповідала розмірам Марса або Землі, але вона була витіснена газовими гігантами (Юпітером, Сатурном, Ураном) і тепер існує десь в глибокому космосі.

Експерти вважають, що конфігурація планет, яку можна спостерігати зараз в Сонячній системі зараз, є досить дивною, зокрема внутрішні кам'янисті планети, пояс астероїдів і газові гіганти. Вони впевнені, що не вистачає ще одного об'єкта досить великих розмірів і нове комп'ютерне моделювання підтверджує це твердження.

За словами дослідників, мандрівну планету зможуть рано чи пізно виявити за допомогою нових сучасних телескопів, і тоді їх теорія підтвердиться.

Нагадаємо, вчені показали планету-"вигнанця". Знімок був опублікований на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA). Багато астрономів вважають, що у Всесвіті таких планет більше, ніж ми думаємо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що космічний апарат зробив перші знімки планети Меркурій. На фотографії зображений фрагмент північної півкулі планети з кратерами Кальвіно і Лермонтова і рівниною Сихто.

Читайте також, що фотографії з Марса показують місцевість, схожу на дельту річок на Землі. Вчені припускають, що там можуть бути сліди стародавнього життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини