Головна Новини Суспільство Наука та освіта У школу можна не йти: МОН зробило заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

У школу можна не йти: МОН зробило заяву

Міносвіти виступило із рекомендацією щодо форми навчання у майбутні дні

12 лютого 2021, 21:49 comments6553
Поділіться публікацією:

У зв’язку зі складними погодними умовами в Україні школи можуть перейти на дистанційну форму навчання. Але рекомендація тимчасова. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства освіти та науки сьогодні, 12 лютого.

У школу можна не йти: МОН зробило заяву

Фото з відкритих джерел

Вжити невідкладних заходів МОН рекомендує, щоби зберегти здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу. Лист від міністерства вже направлено до керівних департаментів освіти і науки у регіонах, міських державних адміністрацій, у тому числі Києва, а також керівників закладів загальної середньої освіти.

Як йдеться у повідомленні, на час похолодання рекомендується запровадити дистанційну форму освіти. Крім того, просять провести із учнями роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження і техніки безпеки.

Зазначається, що згідно із Санітарним регламентом, засновники шкіл мають при надзвичайних погодних умовах чи надзвичайних ситуаціях самостійно приймати рішення про тимчасове призупинення навчання.

Нагадаємо, в Києві через негоду вже зачинили дитячі садочки та школи. На подібний крок можновладцям столиці довелося піти через прогнозоване збільшення опадів на кілька наступних днів. Чиновники просять розуміюче поставитися до закриття дошкільних та середніх навчальних закладів. Ба, більше — представників бізнесу просять врахувати батькам школярів можливу відсутність на роботі як працю в дистанційному режимі.

Як раніше повідомлялося, погода в Україні готує сюрпризи: сніг, дощ, лід, а далі – морози. Синоптик попередила українців про погіршення погоди і назвала дати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини