Головна Новини Суспільство Наука та освіта У МОЗ розповіли, коли школярі зможуть повернутися за парти
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли школярі зможуть повернутися за парти

Найбільше до шкіл поки не хочуть пускати наймолодших учнів

15 січня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:
Школярі не мають повертатися до офлайн-навчання, перш ніж закінчиться посилений карантин. Особливо це стосується учнів молодшої ланки — 1-4 класів. Подібну думку висловив очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов.
Урядовець переконаний, що деякі лідери місцевого самоврядування намагаються спекулювати на темі навчання українських дітей під час посиленого карантину. Утім, школярі продовжують опановувати науку дистанційно. Степанов переконаний, що якість освіти при цьому не страждає, а ефективність вжитих протиепідемічних заходів навпаки зростає.
"Усі рішення щодо карантинних обмежень приймаються МОЗ, виключно спираючись на закони епідеміології та думку провідних лікарів-епідеміологів, а також інфекціоністів України. Тому на період дії посилених карантинних обмежень, тобто до 25 січня, відвідування закладів загальної освіти призупинено”, — цитує Максима Степанова прес-служба відомства.
Також чиновник стверджує, що наразі в усьому світі зростає кількість хворих на коронавірус дітей. При цьому чимало із них переносять захворювання безсимптомно. Але водночас такі діти лишаються переносниками інфекції, тому важливо не допускати масових скупчень школярів.
За інформацією, наданою МОЗ, від початку пандемії в Україні COVID-19 підхопили 62 333 дитини.
"Завчасний початок офлайн-навчання в 1-4 класах призведе до зростання інтенсивності інфікування населення через перехресне зараження дітей”, — переконаний Максим Степанов.
Поки що відновлення звичайного режиму навчання в країні планується на 25 січня. Жодних рішень щодо рекомендації продовжити дистанційне навчання Міністерство здоров’я України поки не приймало.
Раніше "Коментарі" розповідали про різницю симптомів грипу, ГРВІ та коронавірусу, що допоможе визначити, чим же ви хворієте, якщо таки підчепили застуду.
Крім того, на порталі можна дізнатися про те, як уберегтися від важкої форми коронавірусу. Детально про подібний перебіг захворювання розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

У МОЗ розповіли, коли школярі зможуть повернутися за парти

МОЗ проти завчасного початку офлайн-навчання у школах. Фото: Володимир Мельников / Global Look Press



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Рита

15 січня 2021, 19:50

Ищешь горячих девушек для страстного общения? Тогда тебе сюда -https://cutt.ly/gjWcQWQ


Новини