Головна Новини Суспільство медицина Симптоми, за якими можна визначити COVID-19, грип та ГРВІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Симптоми, за якими можна визначити COVID-19, грип та ГРВІ

У Центрі громадського здоров'я України розповіли, як розпізнати захворювання на перших порах

15 січня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Для холодної пори року грип і ГРВІ — сезонне явище, яке зараз протікає ще й на тлі пандемії коронавірусу. У Центрі громадського здоров'я розповіли, які симптоми допоможуть визначити те чи інше захворювання, і дали поради, як уникнути важкого протікання недуг.

Симптоми, за якими можна визначити COVID-19, грип та ГРВІ

Симптоми грипу , ГРВІ та COVID-19 - фото з відкритих джерел

У відомстві також зазначили, що ці хвороби часто складно розрізнити тільки за симптомами — лихоманка, кашель, втома характерні й для грипу, ГРВІ та для COVID-19. Однак діагноз "коронавірусна інфекція" може бути підтверджений тільки лабораторними методами діагностики.

Висока температура не характерна для ГРВІ. Під час грипу температура тіла може підійматися до 38 градусів і триматися близько 3-4 днів, а у хворих коронавірусом часто температура вище. Головний біль також не відзначається при ГРВІ, а ось грип та COVID-19 навпаки характеризуються сильними болями в голові.

Також для грипу характерні: слабкість, яка може тривати кілька тижнів, біль в м'язах, біль у горлі й зрідка утруднення дихання.

У хворих коронавірусом відзначаються сухий кашель, сильне виснаження і слабкість, втрата нюху і смаку, а також ускладненість дихання у важких випадках.

Симптоми, за якими можна визначити COVID-19, грип та ГРВІ - фото 2

У Центрі також порекомендували за перших же симптомів респіраторного захворювання звертатися до сімейного лікаря і не займатися самолікуванням, а також нагадали, що носіння масок, респіраторна гігієна, миття рук і дотримання дистанції може вберегти від захворювань.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська на своїй сторінці в соціальних мережах розповіла, які препарати є ефективними в боротьбі з COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини