Головна Новини Суспільство Наука та освіта У МОН розповіли, як навчатимуться діти з 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОН розповіли, як навчатимуться діти з 1 вересня

У міністерстві намагаються перейти від онлайн навчання до очного чи змішанного

8 серпня 2023, 18:25
Поділіться публікацією:

Планується, що 80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі, зазначив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків в ефірі "Українського радіо". Про це повідомляють "Коментарі".

У МОН розповіли, як навчатимуться діти з 1 вересня

З 1 вересня школярі України можуть повернутися за парти

"Станом на 1 вересня ми не матимемо 100% офлайн-навчання у всіх школах, тому що є школи на прифронтових територіях, зокрема в Харківській області, які знаходяться постійно під обстрілами й де тривоги відбуваються 4-5 разів на день. Тобто там організувати очне навчання неможливо. Але відсоток шкіл, які забезпечуватимуть змішане чи очне навчання, з 1 вересня буде значно більшим, ніж був на кінець минулого навчального року. Ми прогнозуємо, що це буде орієнтовно 80-85% шкіл", – заявив Сташків.

У першому півріччі минулого навчального року очно працювало лише 15% закладів освіти, ще 51% шкіл працював у змішаному форматі та 33% – дистанційно. А в другому півріччі майже 75% шкіл могли забезпечити очний або змішаний формат навчання. В поточному році міністерство спрямувало субвенцію з державного бюджету в обсязі 1,5 млрд гривень для всіх регіонів на облаштування укриттів. Завдяки цьому, ще півтисячі шкіл отримають можливість облаштувати нові укриття для дітей, зазначають у МОН.

Нагадаємо також, що новий міністр освіти та науки Оксен Лісовий планує запровадити з 1 вересня оновлений пілотний предмет "Захист України", в рамках якого учнів навчатимуть топографії, парамедицині та основам управління дронів.

Тим часом, військові назвали головні складнощі контрнаступу. У ЗСУ наголошують — контрнаступ — це не спринт, а марафон.

ЄС відхрестився від гарантій безпеки Україні. У дипломатичному відомстві Європейського Союзу вважають, що їхня спільнота не є організацією безпеки.

А Росія знайшла нового ворога в Європі. Після повномасштабного вторгнення в Україну для керівництва Кремля більшість країн ЄС стали ворогами, однак є одна країна, яка останнім часом постійно критикується з боку РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини