Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Міносвіти дали абітурієнтам деяких навчальних закладів ще один шанс стати студентами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міносвіти дали абітурієнтам деяких навчальних закладів ще один шанс стати студентами

У Міносвіти оголосили щорічний добір студентів у професійно-технічні училища

28 серпня 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

У Міносвіти дали абітурієнтам деяких навчальних закладів ще один шанс стати студентами

Вступна кампанія 2021, фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки України розіслало на місця офіційного листа про продовження до 1 жовтня термінів прийому від абітурієнтів документів на вступ до навчальних закладів професійно-технічної освіти на бюджетні місця. Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Донабір випускників, які мають намір стати кваліфікованими робітниками, скориставшись квотами державного замовлення на навчання молодших спеціалістів, проводиться щорічно.

"Зазвичай ці зарахування тривають протягом вересня і закінчуються у жовтні, коли починається інтенсивне навчання. Варто зауважити, що йдеться не про формування нових груп першокурсників, а про донабори в уже створені групи на вільні місця", — повідомив заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

І хоча ще не завершена цьогорічна вступна кампанія, в Міносвіти вже ведеться робота з підготовки до наступної. Так, у міністерстві анонсували, що найближчим часом будуть внесені зміни до Типових правил прийому абітурієнтів, які з тих чи інших причин відмовилися від паспортів у формі ID-карток.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в рамках продовження цифровізації системи освіти в Україні з 1 вересня передбачено переведення документів про повну початкову освіту в електронну форму. Оригінали свідоцтв будуть зберігатися у Єдиній державній електронній базі з питань освіти в Реєстрі документів про освіту, а їх паперові копії можна буде отримати в школі протягом 5 днів з моменту пред'явлення вимоги. Такий документ буде завірятися підписом директора та печаткою навчального закладу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини