Головна Новини Суспільство Наука та освіта Крок назустріч paperless: ще один важливий документ переведуть в електронну форму
commentss НОВИНИ Всі новини

Крок назустріч paperless: ще один важливий документ переведуть в електронну форму

В Україні створять Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО)

27 серпня 2021, 17:04
Поділіться публікацією:

Крок назустріч paperless:  ще один важливий документ переведуть в електронну форму

Цифровізація, фото з відкритих джерел

З нового навчального року в Україні буде організовано видачу цифрових свідоцтв про початкову освіту. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Це черговий крок назустріч максимальній цифровізації освіти, завдяки якому істотно зменшиться рівень бюрократії у загальноосвітніх закладах, а також зникне потреба у виготовленні дублікатів у разі втрати документа.

Для шкіл відпаде потреба вести облік документів про повну початкову освіту, адже їх оригінали буде розміщено в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) у Реєстрі документів про освіту.

За бажанням можна буде замовити паперовий зразок свідоцтва, який школа виготовлятиме за 5 днів. Такий витяг із реєстру буде засвідчуватися підписом директора та печаткою навчального закладу.

Окрім того, учні з порушеннями зору зможуть замовити виготовлення свідоцтва про освіту, викарбуваного шрифтом Брайля.

Нагадаємо, що з 1 вересня школярі України, попри світову пандемію коронавірусу, підуть до шкіл у штатному очному режимі, хоча міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет не виключає, що за кілька місяців епідеміологічна ситуація може змінитися і тоді доведеться розглядати можливість очно-заочного і повністю дистанційного форматів навчання.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що  у реаліях процесу масової вакцинації навчальним закладам, де щеплення від COVID зроблять понад 80% персоналу, буде дозволено функціонувати навіть якщо заклад розміщуватиметься у "червоній" епідеміологічній зоні. Наприклад, у закладах освіти Київщини від коронавірусу вакцинувались понад 90% працівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини