Головна Новини Суспільство Наука та освіта Дистанційно чи очно: в якому форматі почнеться новий навчальний рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Дистанційно чи очно: в якому форматі почнеться новий навчальний рік

З 1 вересня 2021 року українські школи працюватимуть у повноцінному очному режимі для всіх учнів

10 серпня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія трансформувала чимало звичних для людства речей, в тому числі й шкільний процес. Однак новий навчальний 2021-2022 рік повинен початися в стандартному, очному режимі. За словами глави міністерства освіти і науки Сергія Шкарлета, рішення про введення "дистанційки" поки не розглядається, повідомляють "Факти".

Дистанційно чи очно: в якому форматі почнеться новий навчальний рік

Навчальний 2021-2022 рік почнеться в очному форматі. Фото ілюстративне

Шкарлет впевнений, що людство вже звикло до коронавірусної ситуації, попри те, що захворювання мутує і створює нові, більш заразні штами.

"На початку навчального року ми розглядаємо ситуацію, коли ще тепло, коли ще немає супутніх серйозних захворювань, що в школу ми підемо у повноформатному режимі", — підкреслив чиновник.

На думку міністра, вже за кілька місяців ситуація може змінитися, а, значить, школярі все ж можуть потрапити на дистанційне навчання. Однак початково вони все одно повернуться за звичні парти в стіни рідних шкіл.

Цікавим є новий підхід до навчання дітей у реаліях процесу масової вакцинації. Навчальним закладам, де щеплення від хвороби зробить понад 80% персоналу, буде дозволено функціонувати навіть під час посилення карантинних приписів.

Це означає, що якщо якийсь український регіон перейде із "зеленої" в будь-яку іншу ("жовта", "оранжева" або "червона") зону карантину, але колектив школи буде максимально вакцинованим, то заклад зможе продовжувати навчання, не вдаючись до "дистанційки".

В середньому, як повідомив Сергій Шкарлет, по Україні вже вакцинувалось близько 35% працівників сфери освіти. Кращі показники демонструє Київська область, де щеплення отримали вже 90% педагогів. Більш ніж половина з них, приблизно 55%, вакцинувалися на Житомирщині та Львівщині.

Найгірше з вакцинацією у Волинській області. Тут, за словами міністра освіти, щеплення отримали менш як 10% вчителів і вихователів.

Усі дані, озвучені чиновником, були оприлюднені станом на 15 липня. Ймовірно, за місяць ситуація з імунізацією працівників сфери освіти могла покращитися. Охопити вакцинацією максимально можливу кількість українців, в тому числі серед педагогів, хочуть для протистояння "Дельта"-штаму ковіду.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто зі школярів може розраховувати на отримання додаткових виплат від держави перед 1 вересня.

Також на порталі ви можете дізнатися, як експерти пропонують вберегти українських дітей від можливої трагедії, пов'язаної із феноменом шкільного стрілка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини