Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Єгипті знайшли останки кита із чотирма лапами: як він виглядав (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті знайшли останки кита із чотирма лапами: як він виглядав (ФОТО)

Ці кити жили на Землі понад 40 мільйонів років тому

27 серпня 2021, 15:43
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Західній пустелі Єгипту були знайдені скам'янілості нового виду чотириногих китів — Phiomicetus anubis. Ці морські ссавці жили на Землі 43 мільйони років тому. Про це повідомляє видання BBC.

У Єгипті знайшли останки кита із чотирма лапами: як він виглядав (ФОТО)

Кит із чотирма лапами. Фото: ВВС

Як пише джерело, чотириногий кит мав вагу близько 600 кілограмів, а його довжина складала три метри. У земноводного були добре розвинені щелепи, що допомагало йому у полюванні за здобиччю. Згідно з результатами дослідження, такий вид китів жив як у воді, так і на суші.

Вивченням частини знайденого в пустелі скелета займалися вчені Університету Мансура, який вважається одним із найбільших і авторитетних у країні. До слова, район, де знайшли скам'янілість, раніше був морем, а зараз це місце перетворилося на пустелю.

У Єгипті знайшли останки кита із чотирма лапами: як він виглядав (ФОТО) - фото 2

Автори дослідження зазначають, що Phiomicetus anubis — це новий ключовий вид китів. Ця знахідка є важливим відкриттям для єгипетської палеонтології. Раніше скам'янілості стародавніх китів були знайдені в Африці. Саме Phiomicetus anubis вважається найбільш раннім типом напівводних китів, виявлених на території Африки.

Вважається, що приблизно 50 млн років тому на Землі вперше з'явилися кити. Десять років тому вченим вдалося знайти в Перу останки незвичайного кита, у якого були чотири лапи, а також копита.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в печері Аргентини знайшли останки гігантського кажана, що існував 100 тисяч років тому. Детальніше про це читайте у нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в покинутій шахті на півострові Лабрадор були знайдені останки комахи, яка жила на Землі 100 млн років тому. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини