Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Єгипті виявили мумії із золотими язиками (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті виявили мумії із золотими язиками (ФОТО)

У єгипетській провінції Мінья археологи виявили мумії із золотими язиками: що вони означають

8 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

У місті Ель-Мінья, розташованому в історичному центрі Єгипту, виявили кілька гробниць, де лежали мумії із золотими язиками.

У Єгипті виявили мумії із золотими язиками (ФОТО)

Знайдені мумії із золотими язиками / Фото: The History Blog

Як повідомляє Egypt Independent, знахідка датується XVII століттям до нашої ери. Виявлені археологами мумії належать до періоду 26 або Саїської династії (685-525 року до нашої ери). Золоті язики, за словами вчених, призначалися для того, щоб померлий міг розмовляти в потойбіччі. Стародавні єгиптяни вірили, що, якщо людина зустріне Осіріса (владаря царства мертвих, — прим. авт.), то він зможе відповідати на його запитання та захистити себе на потойбічному суді.

Експерти також виявили понад 400 фігурок ушебти, які зображували мумію. Ці статуетки в Стародавньому Єгипті містилися в могилу. За віруваннями давніх вони повинні були заміщати померлого на роботах у потойбічних полях Осіріса. Від імені покійного над ушебти вимовляли або записували на них заклинання з перерахуванням усіх робіт.

Дослідники також з подивом виявили, що один із саркофагів уже відкривався раніше за невідомих обставин.

Нагадаємо, що дослідження старожитностей – процес не безпомилковий. Археологи будують гіпотези про те, яким був побут наших предків, і не завжди ці припущення є вірними. Одним із прикладів є дослідження австралійських учених, які дійшли висновку, що останки стародавньої мумії є обманом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці знайшли гробницю жерця у храмовому комплексі Бубастеум у Саккарі, який служив ще за третього фараона Неферіркара. Але, крім знайденої гробниці, вони також виявили шахту, яка була заповнена кішками, які були муміфіковані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини