Головна Новини Суспільство Наука та освіта Археологи знайшли мумію тварини, яка змінює уявлення про цивілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи знайшли мумію тварини, яка змінює уявлення про цивілізацію

Виявилося, що єгиптяни муміфікували левеня

4 листопада 2020, 14:39
Поділіться публікацією:

Фахівці знайшли гробницю жерця в храмовому комплексі Бубастеум в Саккарі, який служив ще при третьому фараоні Неферіркара. Але крім знайденої гробниці, вони також виявили шахту, яка була заповнена муміфікованими кішками.

Археологи знайшли мумію тварини, яка змінює уявлення про цивілізацію

Археологи знайшли мумію тварини. Фото: unsplash

Вчені впевнені в тому, що тварини були принесені в жертву богині Бастет. Але одна кішка дуже відрізнялася від всіх інших, тому експерти відразу ж звернули на неї увагу. Один з археологів Ахмет Мансур зазначив, що ніколи раніше не бачив нічого подібного. Як з'ясувалося трохи пізніше, це  була зовсім не кішка.

"Вперше в історії муміфікації у нас в Саккарі з'явився лев. Муміфікований лев. Це просто неймовірно, тому що у нас є свідчення про "левові катакомби", і ми роками шукали їх", — розповідає професор єгиптології Салимі Ікрам.

Фахівці були вкрай здивовані такій знахідці, адже тепер з її допомогою вони зможуть набагато краще зрозуміти та вивчити давньоєгипетську культуру, релігію, а також економіку. Вони провели науковий аналіз, який підтвердив, що це дійсно останки левеняти.

"Це змінює наші уявлення про те, як стародавні єгиптяни взаємодіяли з дикими тваринами, як вони їх розводили, поклонялися їм і приносили в жертву", — резюмувала професор.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені знайшли можливого предка всіх тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини