Головна Новини Суспільство Наука та освіта У центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики: наукове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

У центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики: наукове дослідження

У центрі Чумацького Шляху знайдено сліди поглинання іншої галактики

2 жовтня 2020, 17:43
Поділіться публікацією:

Вченим з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вдалося з'ясувати, що значна частина зірок, які оточують чорну діру в центрі Чумацького Шляху, можуть бути "немісцевими". Як припускають фахівці, вони могли з'явитися через карликову галактику або поглинання іншого скупчення. Про це пише видання zn.

У центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики: наукове дослідження

У центрі Чумацького Шляху знайшли залишки іншої галактики. Фото: zn.ua

Експертам довелося детально вивчити близько 700 "старих" гігантів, які розташовані в межах 20 світлових років від центральної чорної діри. Проведене дослідження показало, що є дві окремі популяції, які значно відрізняються своїми характеристиками.

7 відсотків таких зірок мають низьку металічність, зміст елементів важче водню і гелію в них виявився майже в три рази нижче, ніж у Сонця. Також відомо, що обертаються вони навколо Землі під різними кутами. Все це свідчить про те, що ця група зірок — залишок окремого скупчення, поглиненого "ядерним".

Вчені також спроектували поглинання скупчення, яке наблизилося до центру Чумацького Шляху. Як виявилося, таке злиття могло статися не так давно — менше трьох мільярдів років тому.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини