Головна Новини Суспільство Наука та освіта Трійка країн із найпрестижнішими університетами світу: хто складає конкуренцію США та Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Трійка країн із найпрестижнішими університетами світу: хто складає конкуренцію США та Великобританії

Очікується, що на першому місці з великим відривом від усіх США – 160 університетів

19 жовтня 2022, 10:28
Поділіться публікацією:

Найбільше в Топ-1000 рейтингу Times Higher Education по країнах світу виявилося вузів США – 160. На другому місці Великобританія з 92 університетами. А ось на третьому місці вже опинився Китай, де до Топ-1000 увійшли 65 вишів, але, заради правди, треба пам'ятати, що населення КНР 1,4 млрд. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Телеграм-канал "Диктатура сенсу". ".

Трійка країн із найпрестижнішими університетами світу: хто складає конкуренцію США та Великобританії

Університет. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що в цьому рейтингу зовсім сумно виглядають 2 українські університети, що приблизно так само, як у Литві, Латвії та Естонії, де населення на порядок менше, ніж в Україні, та й територія країни набагато менша.

У ЄС також не без сюрпризів. У лідери за кількістю найпрестижніших університетів вибилася Італія, яка оминула навіть Німеччину.

Також здивував Іран, який довго перебуває під санкціями. Іран за кількістю університетів у світовому Топ-1000 вже випереджає росію майже вдвічі. І це при тому, що населення Ірану та Росії — 86 млн. проти 145 млн., і країна живе вже 40 років під санкціями, тоді як москва 20 років купалася в надлишку валюти.

І ще нібито відстала Саудівська Аравія вже на одну позицію оминула Росію. Про Україну просто промовчимо. Балкани так і залишаються "темним кутом" Європи.

"Ну і на закуску цікава і велика тема — загальний інтелектуальний захід сонця не тільки країн постСРСР, а й цілком усієї Східної Європи. Навіть після 30 років звільнення від авторитаризму вона так і не змогла зробити ніякого інтелектуального ривка. Мабуть, тому, що вже на ранній На стадії наукової кар'єри вчені звідти їдуть на Захід, а самою Європою ці периферійні території розглядаються як безперспективні з точки зору останнього технологічного укладу. змогли увійти до загальноєвропейського наукового дому”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Роман Насіров знову у ЗМІ – екс-главі ДФС та його раднику оголосили підозру: отримав 722 млн грн неправомірної вигоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини