Головна Новини Суспільство Наука та освіта Тисячі мастодонтів: в лісах Амазонки знайшли вражаючий монумент з наскельними малюнками
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі мастодонтів: в лісах Амазонки знайшли вражаючий монумент з наскельними малюнками

Наскельні зображення показують, як стародавні люди співіснували з мегафауною льодовикового періоду

3 грудня 2020, 12:35
Поділіться публікацією:

Тисячі наскельних зображень з величезними істотами льодовикового періоду були виявлені дослідниками в тропічних лісах Амазонки. Відповідно до пресрелізу з британського Університету Ексетера, малюнки, ймовірно, були створені приблизно від 11 800 до 12 600 років тому. Про це пише CNN.

Тисячі мастодонтів: в лісах Амазонки знайшли вражаючий монумент з наскельними малюнками

Наскальные рисунки в лесах Амазонки

Вони розташовані над трьома різними кам'яними схованками, в найбільшому з яких, відомому як Cerro Azul, розміщені 12 панелей і тисячі окремих піктограм. Наскельні зображення, розташовані в Серранія-ла-Линдоса в сучасній Колумбії, показують, як стародавні люди, що жили в цьому районі, співіснували з мегафауни льодовикового періоду.

"Це дійсно неймовірні зображення, створені першими людьми, що жили в західній Амазонії, — сказав Марк Робінсон, археолог з Університету Ексетера. - Картини дають яскраве і захопливе уявлення про життя цих спільнот. Для нас сьогодні неймовірно думати, що вони жили серед гігантських травоїдних і полювали на них, і що деякі з  них були розміром з невелику машину".

Нагадаємо, 1 грудня в Пуерто-Рико звалився найбільший радіотелескоп у світі. Колапс приголомшив багатьох вчених, які до недавнього часу покладалися на цей технічний винахід.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лікарі навчилися прогнозувати важку форму коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини