Головна Новини Суспільство Наука та освіта Теорію Дарвіна оголосили помилкою: вчені запропонували нову версію еволюції
commentss НОВИНИ Всі новини

Теорію Дарвіна оголосили помилкою: вчені запропонували нову версію еволюції

Теорія Дарвіна, на думку вчених, помилкова

4 лютого 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Теорія Дарвіна про те, що генетичні мутації завжди є випадковими, є помилковою, припускає нове дослідження, яке виявило докази того, що мутації можуть бути реакцією на тиск навколишнього середовища. Про це повідомляє Daily Mail.

Теорію Дарвіна оголосили помилкою: вчені запропонували нову версію еволюції

ДНК - фото з відкритих джерел

Більше століття вчені дотримувалися теорії Чарльза Дарвіна про те, що всі генетичні мутації є випадковими і найбільш корисні ознаки передаються через покоління в селекції. Дослідники з Хайфського університету в Ізраїлі кажуть, що це не так, виявивши, що мутація людського гемоглобіну S (HbS) не є випадковою.

Люди з цією мутацією мають додатковий рівень захисту від малярії, і команда виявила, що люди в Африці набагато частіше хворіють, ніж у Європі. Автори дослідження стверджують, що мутація не є випадковою, оскільки вона існує переважно в Африці, де захист більш необхідний, "щось, що дарвінізм не може пояснити".

"Ми припускаємо, що на еволюцію впливають два джерела інформації: зовнішня інформація, яка є природним відбором, і внутрішня інформація, яка накопичується в геномі через покоління і впливає на виникнення мутацій", — пояснив професор Аді Лівнат, провідний автор дослідження.

Вважається, що це нове дослідження є першим доказом "невипадкових мутацій" в генах людини.

Результати ставлять під сумнів основне припущення, що лежить в основі теорії еволюції Дарвіна, показуючи, що довготривала спрямована мутаційна реакція на тиск навколишнього середовища можлива, і що мутації є не просто випадковими явищами.   

"Протягом понад століття провідна теорія еволюції була заснована на випадкових мутаціях. Результати показують, що мутація HbS не генерується випадково, а натомість виникає переважно в гені та в популяції, де вона має адаптивне значення", — сказав професор Лівнат.

Професор зазначив, що результати можуть змінити наше фундаментальне розуміння еволюції та захворювань, спричинених мутаціями, включаючи рак.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені назвали точний час, коли динозаври загинули від астероїда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини