Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало відомо, як будуть працювати школи під час січневого локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як будуть працювати школи під час січневого локдауну

У Міносвіти розкрили плани, як організовуватимуть навчання в Україні під час нових обмежень

16 грудня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Під час січневого локдауну школи та університети в Україні будуть навчатися дистанційно. За бажанням навчальний заклад зможе на цей період оголосити канікули. Активно функціонуватиме платформа "Всеукраїнська школа онлайн". Про це повідомило у відповіді на запит "Коментарів" Міністерство освіти і науки України.

Стало відомо, як будуть працювати школи під час січневого локдауну

Замість локдауну в дітей можуть бути канікули. Фото з відкритих джерел

Як постановив Кабмін, з 8 січня до 25 січня на території України забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

На цей період, як відомо, у школах зазвичай припадають зимові канікули. У МОН зазначили, що тривалість канікул у закладах загальної середньої освіти протягом навчального року не може бути менше ніж 30 календарних днів. Згідно із Законом України "Про освіту", заклади освіти наділені автономією, тож рішення про запровадження і терміни канікул заклад загальної середньої освіти приймає самостійно, погоджуючи рішення із місцевими органами управління освіти на відповідній території.  

Учора, 15 грудня, Міністерство освіти і науки України надіслало рекомендаційний лист щодо запровадження невідкладних заходів під час січневих обмежень. Освітній процес планують продовжувати за допомогою технологій дистанційного навчання. 

"Міністерство просить вжити всіх можливі невідкладні заходи, спрямовані на належну організацію освітнього процесу в дистанційному форматі у цей період, — йдеться у листі МОН. — Водночас рекомендуємо розглянути можливість, за потреби, оголошення на цей час канікул із врахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 Закону "Про повну загальну середню освіту".

Крім того, 11 грудня Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання "Всеукраїнська школа онлайн".

Як повідомили у МОН, Всеукраїнська школа онлайн – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. У рамках проєкту учні можуть скористатися відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А вчителі отримають необхідні методичні рекомендації та приклади застосування сучасних освітніх технологій.

"Наразі контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, та щотижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися та розширюватися", — повідомили "Коментарям" у Міносвіти.

У МОН зазначили, що "Всеукраїнська школа онлайн" покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися нею не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

Додамо, що платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. А також для дітей, які з різних причин перебувають за кордоном і хочуть навчатися за українською державною програмою.

Нагадаємо, з нового року в школах України вводять нові стандарти харчування дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини