Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
З 1 січня 2021 року в школах України почне діяти новий Санітарний регламент, який передбачає низку вимог до харчування школярів. Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.
Фото з відкритих джерел
Відтепер у школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. У МОЗ зазначили, що вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Зокрема, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ.
Також нові санітарні правила визначають перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах. Йдеться про чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі.
Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів: злакові, овочі, фрукти та ягоди та молочні продукти.
Крім того, врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.
Як повідомлялося, з нового року в українських школах почнуться великі зміни. Почне діяти новий санітарний регламент, який передбачає цілу низку вимог не лише до харчування школярів.
Новини