Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стала відома причина, чому чоловіки переносять коронавірус гірше, ніж жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома причина, чому чоловіки переносять коронавірус гірше, ніж жінки

Дане відкриття може впровадити нові способи лікування вірусу, який викликав пандемію

1 жовтня 2020, 21:10
Поділіться публікацією:

Статистика пандемії свідчить про те, що чоловіки піддаються більшому ризику важче перехворіти COVID, ніж жінки. Дослідження показали, що причина криється в тому, що вірус знижує рівень тестостерону у чоловіків. Про це повідомляє портал StudyFinds.

Стала відома причина, чому чоловіки переносять коронавірус гірше, ніж жінки

Фото: gettyimages

Такі наукові спостереження були проведені вченими Університету Мерсина і Міський освітньої та дослідницької лікарні Мерсина. Дослідники говорять, що по мірі того, як базовий рівень тестостерону у пацієнтів чоловічої статі, які надійшли в лікарню, неухильно знижується, їх шанси потрапити у відділення інтенсивної терапії збільшуються. Більш того, не менше половини пацієнтів чоловічої статі мали рівень тестостерону нижче середнього.

І хоча доказів поки немає, автори дослідження впевнені, що знайшли відповідь на питання, чому в разі зараження коронавірусом чоловіки хворіють важче і довше, ніж жінки. Крім того, це відкриття може бути використане в лікуванні інфекції за допомогою чоловічого гормону.

"Тестостерон пов'язаний з імунною системою респіраторних органів, а низький рівень тестостерону може збільшити ризик респіраторних інфекцій. Це означає, що низький рівень цього гормону може привести до госпіталізації і, відповідно, смерті пацієнтів чоловічої статі у відділеннях інтенсивної терапії. Саме тому лікування тестостероном може стати результативним при лікуванні COVID-19", — пояснює провідний автор дослідження Селахіттін Чайан, професор урології.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що мер Чернігова Владислав Атрошенко заразився коронавірусом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини