Головна Новини Суспільство Наука та освіта Спецкурс з виживання в екстремальних умовах: хто з українців зможе долучитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецкурс з виживання в екстремальних умовах: хто з українців зможе долучитися

Курс із виживання анонсувала Федерація карате разом із Грузинським легіоном

25 січня 2022, 13:50
Поділіться публікацією:

Українська федерація карате анонсувала проведення курсу для опановування навичками виживання. Ми поспілкувалися з координатором проєкту Сергієм Левчуком і дізналися більше про цей захід.

Спецкурс з виживання в екстремальних умовах: хто з українців зможе долучитися

У Києві запускають курс з виживання, фото з відкритих джерел

За його словами, наразі ситуацію з нарощуванням кількості російських військ біля кордону України виглядає як класична ситуація "ворог біля воріт". Тому українцям треба консолідуватися та бути готовими до будь-яких сценаріїв.

Сергій Левчук наголосив, що це гарний привід згуртуватися та навчитися чомусь новому. Також він додав, що наразі в українців є запит на інформацію у сфері цивільного захисту, наприклад, як поводитися в разі виникнення надзвичайних ситуацій, відсутності електрики, зв'язку тощо.

Адже є ймовірність елементарного відключення світла, зв'язку, інтернету у разі якихось заворушень у містах.

"Отримання елементарних знань, навичок об'єднання у групи, навичок виживання не будуть зайвими незалежно від того як будуть розвиватися події. Для потенційного агресора інформація, що народ країни, на яку він збирається напасти, готується до опору, змусить його задуматися, чи є сенс атакувати", — говорить він.

Відомо, що проводитимуть курс представники Грузинського легіону для спільноти Федерації карате та дружніх організацій. Легіонери ділитимуться своїми знаннями та навичками з киянами. На цьому тижні розпочнуться кількагодинні заняття, що проходитимуть кілька разів на тиждень.

"Учасники — члени спортивних організацій та їх близькі. Можливо, будуть варіанти розвитку цього проекту. У нас досить велика ком'юніті й ми хочемо зрозуміти, як нам, цивільним людям, діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Наразі стоїть така задача. Ми надзвичайно вдячні командиру Грузинського легіону Мамуці Мамулашвілі й легіонерам за те, що вони схвально сприйняли нашу ініціативу", — додає Сергій Левчук.

Заняття будуть проходити на базі Грузинського легіону в столиці й на волонтерських засадах. Якщо буде багато охочих, то, можливо, коло учасників курсу буде розширено для пересічних громадян, уточнив він. У планах — розробити стислий курс для мешканців інших регіонів України.

Під час занять будуть розповідати про основи медичної підготовки, правила поведінки, виживання і комунікації цивільного населення в умовах екстремальних ситуацій, основи військового вишколу та виживання.

Як повідомляв портал "Коментарі",  відомо, у якому стані перебувають бомбосховища в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини