Головна Новини Суспільство події У якому стані бомбосховища в Україні (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

У якому стані бомбосховища в Україні (Відео)

В Україні залишилися укриття і бомбосховища з часів Радянського союзу

29 грудня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

За офіційними даними лише 11% із 21 тисяч укриттів знаходяться в нормальному стані й там можна тимчасово сховатися. Про це пише Голос Америки.

У якому стані бомбосховища в Україні (Відео)

Обстріл у зоні ООС, фото з Twitter/U_Tribune

Київська влада нещодавно запросила журналістів на екскурсію до бомбосховищ. Було продемонстровано одне укриття, що розміщене у підвалі під Шевченківською районною радою. У бункері є кілька кімнат зі стаціонарними телефонами, центральним водопостачанням.

Олег Гаряга, керівник адміністрації каже, що кожен керівник служби буде знаходитися на своєму місці, матиме телефон. Зв'язок забезпечуватиме Укртелеком.

Директор департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук говорить, що сирена, сигнал громадської оборони, використовується для того, щоб люди звернули увагу й увімкнули радіо, телебачення, подивилися новинний сайт. Через ЗМІ буде надана вся інформація та інструкції для громадян у разі небезпеки.

У кожному місті, в кожній області має бути карта укриттів, на місцевості вони позначені червоними знаками зі стрілками й надписами "укриття". У Києві, за даними журналістів, 19% із загальної кількості укриттів не придатні для використання.

Якщо взяти для прикладу карту захисних споруд цивільного захисту в Одеській області, то на ній дійсно нанесено позначки і є адреси. Відповідно до даних з карти в області налічується 166 сховищ цивільного захисту, 402 протирадіаційних укриттів, 59 сховищ для маломобільних груп населення, найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення 598 в Одесі. У області 825 найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення в різних містах та селищах.

У Херсонській області, відповідно до карти, нараховується 437 укриттів та захисних споруд. У Херсоні — найпростіших укриттів 508, захисних споруд — 71. У Каховці укриттів — 272, захисних споруд — 61.

У Полтавській області, відповідно до карти, нараховується 1100 захисних споруд в чотирьох районах.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США розглядають кілька варіантів допомоги Україні у разі вторгнення Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини